Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogyj okosan
  2022-05-09 09:51:40, hétfő
 
  Azt hiszed, fogyaszt, pedig valójában hizlal: az 5 leggyakoribb szokás, amit felejts el a diéta alatt
Talán nem is gondolnád, de ezek a szokások nagyban szabotálják a fogyást.

A berögzült, rossz étkezési szokásokat nehéz elhagyni, de aki sikereket akar elérni a fogyás terén, az akarattal és kitartással tud rajta változtatni.

Nemcsak a táplálkozás helytelen módja, de a mozgásszegény életmód, valamint a túlzott stressz is a pluszkilók gyarapodásához vezethet. A legtöbb embernek vannak káros - vagy legalábbis kevésbé egészséges - étkezési szokásai, amelyekről talán nem is gondolja, mennyire szabotálhatják a fogyást. Egy kis tej a reggeli kávéba vagy hat után egy kis nass, és máris felfelé kúszik a mutató azon a fránya mérlegen.5 szokás, amiről azt hiszed fogyaszt, pedig valójában hizlal.

A tartós fogyás elsősorban kalóriadeficittel teremthető meg, azaz kevesebb energiát kell napi szinten bevinned, mint amennyire a szervezetednek valójában szüksége van. Heti fél, egy kiló fogyáshoz a szakemberek szerint nagyjából napi 500 kcal-val kevesebbet kell fogyasztanod. Egy-két tejes kávéval vagy egy kis ebéd utáni rágcsálással szinte csak üres kalóriát visz be az ember, így nem csoda, ha a mérleg nyelve semennyivel sem mutat kevesebbet.

Ha kiéhezteted magadVannak olyan berögzült szokások, amelyekről sokan azt gondolják, támogatják a fogyást, pedig valójában csak ideiglenes megoldást nyújtanak. Ilyen például az, ha a fogyás sikerességét abban méred, hogy mennyire éhezteted ki magad. Ha nagyon minimálisra csökkented a napi kalóriabevitelt, és a napi ajánlott minimum, azaz 1200 kcal alá mész, lehet, hogy ezzel a módszerrel gyorsan leadod a pluszkilókat, de hosszú távon nem fogod tudni tartani, így ismét egyre többet eszel majd. A pluszkalóriákat pedig zsírként raktározza el a szervezet, és bele esel a jojóeffektus csapdájába. Nem beszélve arról, hogy a koplalás idővel tápanyaghiányt és az anyagcsere lelassulását okozhatja, ami miatt nemcsak az egészségeddel játszol, de a fogyás is nehezen megy majd. Ha kihagyod a reggelitSokan úgy gondolják, a reggeli kihagyásával kalóriákat spórolnak meg, pedig fogyás tekintetében ez a nap legfontosabb étkezése. Amennyiben semmit nem reggelizel, nem csak leesik a vércukorszinted, ami rosszulléttel és szédüléssel társul, de a hirtelen és intenzíven rád törő farkaséhség miatt sokkal többet szeretnél enni, mint amennyire valójában szükséged van, így a délelőtt folyamán több kalóriát vihetsz be a szervezetedbe ahelyett, hogy rendesen reggeliznél. Azzal sem jársz jól, ha kutyafuttában bekapsz a sarki pékségben valamilyen pékárut, hiszen a finomlisztből készült termékek gyorsan megemelik a vércukorszintet, ami hirtelen leesik, így olyan ételek után sóvárogsz majd, amelyek magas kalória-, szénhidrát- és zsírtartalommal bírnak.

Ha nem vagy az a reggelizős fajta, a fogyás érdekében mégis érdemes átállnod a rendszeres fogyasztására. Jó, ha lassú felszívódású szénhidrátokkal és fehérjével indítod a napod, de szuper tavaszi turmixok is remek alternatívát jelentenek a szervezet számára.Ha zsírzsegény ételeket fogyasztaszEgyes zsírokra a diéta során is szüksége van a szervezetnek, hiszen bizonyos vitaminok, például az A-, D-, E-, K-vitaminok a bélben szívódnak fel a zsírokkal együtt, így azzal lehet fokozni hasznosulásukat, ha egészséges zsírokat fogyasztasz. Ez alatt az egyszeresen és többszörösen szaturálatlan zsírokat kell érteni. Azért számítanak jobbnak a többinél, mert szívvédő hatásuk van, és csökkentik a rossz, LDL-koleszterin szintjét. Építsd be a napi étkezéseidbe az avokádót, az olajos magvakat, bizonyos gabonafajtákat vagy halakat. Mivel egyeseknek magas a kalóriatartalmuk, fogyasztásukat számold bele a napi kalóriaadagodba.

Ha kiiktatod a szénhidrátokat. Aki fogyókúrára adja a fejét, sokszor első körben a szénhidrátokat iktatja ki a menüjéből. Azonban a ezeknek is, akárcsak a többi makrotápanyagnak, fontos szerepe van a szervezetben. A lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása után nem ugrik meg hirtelen a vércukorszint, ennek köszönhetően pedig kisebb inzulinválaszt váltanak ki, mint a gyorsan felszívódók, valamint sokkal hosszabban tartó teltségérzetet biztosítanak. A lassú felszívódású szénhidrátokhoz tartozik a zöldségek zöme, a teljes kiőrlésű gabonák, a barna rizs, a bulgur, a hajdina, a köles és a hüvelyesek.

Ha túl sokat mozogsz. A rendszeres mozgás nemcsak a testet tartja karban, de mentálisan is sokkal fittebbé, egészségesebbé tesz. A túl sok edzés azonban káros lehet, hiszen ilyenkor a szervezetnek és az izmoknak nincs ideje a regenerálódásra, így nemcsak a teljesítmény fog csökkenni, hanem különböző egészségügyi problémák is jelentkezhetnek, mint például az állandó fáradtságérzet, nehezen gyógyuló sebek, könnyebb sérülés, izomfájdalmak, nehézvégtag-érzés, étvágytalanság vagy farkasétvágy, súlynövekedés. Heti négy-öt alkalommal már igazán látványos fogyást és izomtömeg-növekedést érhetsz el, heti hat alkalomnál többet azonban ne eddz, hogy a szervezetednek legyen ideje a regenerálódásra. Az erősítő edzések - súlyzózás, saját súllyal végzett gyakorlatok - esetében 45-60 perc az általános, a magas intenzitású intervallumedzésekből többnyire 30 perc is elég, míg az aerob tréningek, mint például a futás vagy bicajozás akár 60 percesek vagy hosszabbak is lehetnek.8 étel, ami segít a hasi zsír eltüntetésébenA hasi zsír leadásában nagy szerepet játszik az ételek mennyisége és minősége. Nemcsak az számít, mennyi kalóriát juttatunk a szervezetünkbe, de az is fontos, hogy mit eszünk, hiszen a megfelelő étrend hozzájárul az anyagcsere felgyorsításához gyorsabb fogyást eredményezve.





 
 
0 komment , kategória:  Praktikák ötletek  
Címkék: makrotápanyagnak, fogyasztaszegyes, felgyorsításához, kalóriatartalmuk, vércukorszintet, vércukorszinted, szénhidrátokkal, hasznosulásukat, eltüntetésébena, kalóriabevitelt, pluszkalóriákat, zsírtartalommal, kalóriaadagodba, regenerálódásra, jelentkezhetnek, szénhidrátokhoz, szervezetednek, teltségérzetet, tápanyaghiányt, egészségesebbé, szabotálhatják, fáradtságérzet, étvágytalanság, fogyasztásukat, szénhidrátokat, inzulinválaszt, gyarapodásához, szervezetünkbe, gabonafajtákat, kutyafuttában, fogyasztására, izomfájdalmak, mozgásszegény, súlynövekedés, finomlisztből, vércukorszint, diéta alatt, szokások nagyban, fogyás terén, táplálkozás helytelen, mozgásszegény életmód, túlzott stressz, pluszkilók gyarapodásához, legtöbb embernek, reggeli kávéba, mutató azon, fránya mérlegen, tartós fogyás, szervezetednek valójában, kiló fogyáshoz, szakemberek szerint, mérleg nyelve,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Akarat  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png cica  Alvó cicák  Akarat  Sose bánj semmit  Lóhere  Facebookon kaptam  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Minden harmadik...  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png nő  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Hiányzik  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Png cica  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einstein gondolata  Hiányzik  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
diéta alatt, szokások nagyban, fogyás terén, táplálkozás helytelen, mozgásszegény életmód, túlzott stressz, pluszkilók gyarapodásához, legtöbb embernek, reggeli kávéba, mutató azon, fránya mérlegen, tartós fogyás, szervezetednek valójában, kiló fogyáshoz, szakemberek szerint, mérleg nyelve, fogyás sikerességét, napi kalóriabevitelt, napi ajánlott, módszerrel gyorsan, pluszkalóriákat pedig, jojóeffektus csapdájába, koplalás idővel, anyagcsere lelassulását, egészségeddel játszol, reggeli kihagyásával, délelőtt folyamán, szervezetedbe ahelyett, sarki pékségben, finomlisztből készült, fogyás érdekében, rendszeres fogyasztására, szervezet számára, diéta során, bélben szívódnak, zsírokkal együtt, napi étkezéseidbe, olajos magvakat, napi kalóriaadagodba, szénhidrátokat iktatja, többi makrotápanyagnak, lassú felszívódású, gyorsan felszívódók, zöldségek zöme, teljes kiőrlésű, barna rizs, rendszeres mozgás, testet tartja, izmoknak nincs, állandó fáradtságérzet, szervezetednek legyen, erősítő edzések, magas intenzitású, aerob tréningek, futás vagy, hasi zsír, ételek mennyisége, megfelelő étrend, anyagcsere felgyorsításához, makrotápanyagnak, fogyasztaszegyes, felgyorsításához, kalóriatartalmuk, vércukorszintet, vércukorszinted, szénhidrátokkal, hasznosulásukat, eltüntetésébena, kalóriabevitelt, pluszkalóriákat, zsírtartalommal, kalóriaadagodba, regenerálódásra, jelentkezhetnek, szénhidrátokhoz, szervezetednek, teltségérzetet, tápanyaghiányt, egészségesebbé, szabotálhatják, fáradtságérzet, étvágytalanság, fogyasztásukat, szénhidrátokat, inzulinválaszt, gyarapodásához, szervezetünkbe, gabonafajtákat, kutyafuttában, fogyasztására, izomfájdalmak, mozgásszegény, súlynövekedés, finomlisztből, vércukorszint, szaturálatlan, rosszulléttel, reggelitsokan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3455
  • e Hét: 25745
  • e Hónap: 48012
  • e Év: 180566
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.